Orkar inte vara seriös.

Jag har huvudvärk... hela tiden känns det som. Är säkert nacken som spökar.
Jag insåg att träning mildrar upp det hela, så måndag sprang jag, tisdag boxades jag, och idag sprang jag igen,
gick dock inte så väldigt bra... hade sån träningsvärk i benen att jag fick ömsom gå och ömsom springa.
Mitt knä var lite för trasigt för löpning båda dagarna, men jag hoppas att det om jag är lite elak mot det, läker det. EDS är ju hur underbart som helst.. ok, värken i kroppen, men huvudvärken som gör mig svimfärdig / illamående, sätter lite för stor käpp i vardagen för att jag ska kunna ignoreradet helt.
Men men, nog klagat, mår nog bättre imorgon. =)

Rolig historia från träningen dock, jag höll på å stretcha efter tisdagens insats, och kollade förstött åt sidan medans jag gjorde det, efter tio sek ungefär kom jag på att jag stirrade på någon, som stirrade tillbaka, efter ytterligare fem sek kom jag på att det var jag, stod precis brevid en stor spegel... inte helt med i matchen då. =)


Jag håller just nu på med mitt första examensarete av de två jag ska göra. Känner mig alltid fångad när jag ska skriva liknande saker, alla åsikter som man har, som på något sätt är sunt förnuft, eller saker som är helt uppenara för den stora majoriteten måste backas upp. Bra att det är så, annars skulle man kunna ge ut vad som helst och kalla det vetenskap, och eftersom vetenskapen är lite för mycket av en religion för min smak så är det bra att den iaf går igenom nån slags kontroll.

Men det gör även att vetenskapen helt har tagit bort allt vad sunt förnuft heter ur bilden, jo visst, alla her inte helt sunt sunt förnuft, så jag kan förstå det.
 
Men vad innebär det? Att sanningarna vi har och förlitar oss på och agerar efter är sådana som bara kan basera sig på tidigare upptäckter, och att allt vi agerar efter endasthelt säkert fungerar i teorin.
Detta har två stora problem, dels, tänk om grund hypotesen är helt felaktig, tex om vi går tillbaka en bra bit i tiden, då man trodde att jorden var universums mittpunkt. Om man börjar med den tesen och bygger upp nästa, och nästa, och nästa, självklart kommer då alla som följer på den första felaktiga tesen att bli helt fel de med, eftersom grunden inte stämmer.

Så är jag fundersam om att det kan vara idag med, självklart, med våra mått mätta, stämmer alla våra grundantaganden, men om det inte är så? denna rigiditet i vetenskapen gör då att felet kommer att fortplanta sig nåt otroligt genom all forskning som görs på samma ämne, lite tråkigt att det då är smått omöjligt att säga emot.

Det andra är i hanterandet av människor, djur, allt som är levande. Självklart kan man får fram grymma resultat i en kontrollerad miljö, men funkar det verkligen i praktiken? Om man tar skolan som ett exempel, vi har ju haft en otrolig pedagogisk utveckling där, och lärarna blir bara bättre och bättre.... eller? så borde det vara, vi borde ha elever som kan mer och mer, och underbar undervisning. Men det är ju inte riktigt så.. En stor anledning till det kanske kan hittas i hur vi hanterar och utvecklar vetenskap, även den som handlar om något som inte riktigt kan mätas i vetenskapliga termer.

Nej, trött nu. Godnatt!

RSS 2.0